Inapoi la cuvinte

Am disparut nemernic ceva timp de pe blog. M-am ocupat esential cu viata. Viata reala – acea in care evenimentele se deruleaza la o viteza nebuna, cind ai timp sa te bucuri si sa te intristezi doar 5 minute inainte de a saruta perna si a te scufunda intrun somn necesar ca o gura de aer proaspat, pentru a rezista, pentru a rezista..

Toate gindurile le lasi pe cindva, cind fuga se va incetini si vei avea timp sa stai la terasa cu o ceasca de ceai si sa scrii texte inspirate pe tableta.

Clar ca abesnta e doar o scuza. Poti scrie chiar si atunci cind esti prins in cele mai ocupate din zile. Dar este o alegere, o investitie de timp, pe termen scurt. Si nu imi pare rau, caci rata de profit incepe sa creasca.

In acest rastimp am reusit chestii esentiale : o familie noua, un job nou, descoperiri culturale si umane, multa visare si mai ales indeplinirea visurilor.

Recunosc ca mi-a fost dor de blog. Uneori, din virful unui zgirie nor din Bangkok, cind am finisat prezentarea si asist cuminte la workshopul prezentatorului urmator, privind visator peste geam, la cocioabe si hotele de lux, care alterneaza cu cea mai mare naturalete in acest oras al contrastelor.

Alteori, de pe creasta unui nou virf de munte cucerit, cind in tacerea piscurilor se aude doar strigatul vulturilor– falnicilor stapini ale tarimurilor de sus.

In astfel de momente ai vrea sa fac rost de un jurnal de bord si sa scrii, sa scrii .. Insa conferinta ia sfirsit si deja ai cina cu colegii din Japonia, iar pe virful de munte bat nori grei de ploaie si ar fi bine sa faci drumul de retur cit nu e prea periculos. Cuvintele ramin suspendate intr-un spatiu intemporal, ne-exprimate, visatoare, in asteptare.

Advertisements
This entry was posted in In my mind, The traveler’s notebook and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s