Poveste

Dedicatie: pentru toti cei care nu iau viata prea la serios si care stiu sa traiasca ca in poveste, dar mai ales sa traiasca cu adevarat.

A fost odata ca niciodata o printesa. Era ochioasa, subtirica si cu par lung. Traia intr-o cetate veche in imparatia X. Tot cum se cuvine pentru o printesa prezentabila. Cu ce se ocupa printesa ca atare nu stiu, dar una din activitatile principale era sa viseze : ziua in amiaza mare se instala la balconasul ei plin de flori si privind in zarea albastra visa la un print pe cal alb, negru sau orice alta culoare in afara de roz. Ati inteles corect, printesa era straight.

Si a visat ea asa o buna parte din viata ei, de credea ca va ramine virgina pina la moarte, pina cind intr-o buna zi a batut la usa ei.. nu, nu un print dar un baiatan simplu, din astia care ii vezi toata ziua pe strada, am in vedere pe strada iarmarocului din imparatia X. Baietanul se ratacise. Nu ca era el tare pierdut din fire, dar calatorind pe dealuri si cimpii a vazut o cetate frumoasa si de ce sa nu bata la usa sa vada ce-i inauntru ? Mai stii, poate este vreo printesa singuratica pe acolo, care n-a vazut baietani in viata ei.

Printesa s-a uitat de sus in jos la el cu o privire mai mult decit despretuitoare. Nu era de ajuns ca baietanul asta a indraznit sa bata la usa ei, dar nici macar cal nu avea. Linga portita, leganinduse alene de pe un picior pe altul, ruguma iarba un magar. « Asta e cam salbatica », s-a gindit baiatul si i-a propus printesei o plimbare pe magar. Printesa a trintit usa indignata si s-a intors inapoi la balconasul ei.

Baietanul, caruia am uitat sa va spun ca-i zicea Victor, popular Vitea, a ramas foarte intrigat de asa comportament si a hotarit sa-si organizeze campamentul linga cetate, pe o perioada indefinita de timp, in asteptarea unui asediu reusit.

In prima zi i-a cules un buchet de flori si i l-a lasat in prag. Printesa a comparat buchetul vested cu florile ei vii de la balcon si a aruncat cu dezgust cadoul.

A doua zi a mixat sub balcon cintecul unui lautar binecunoscut la iarmaroc. Printesa a scos boxele pe balcon si a asurzit imprejurimile cu Rammstein.

A treia zi a facut un tuning la podcoavele magarului si a inceput sa se intreaca cu iepurii din cimpia apropiata. Printesa a tras perdeluta si a stat ascunsa in cetate toata ziua.

La a patra zi, baiatul, in lipsa de imaginatie, a plecat de dimineata la piata si s-a intors cu un pumn de seminte. A luat o sapa, o grebla si le-a sadit in gradinita din fata balconului. Printesa, curioasa, l-a privit toata ziua lucrind.

La a cincea zi printesa i-a aruncat baietanului un ravas de la balcon : « Stimate Victor, daca doresti sa ma iei de nevasta, pleaca peste 9 limanuri si 9 tari in cale de dezvoltare si adu-mi de pe muntele Y trandafirul albastru. Doar atunci cind spinii acestei flori nobile imi vor impunge degetele, vei fi tu demn sa-mi fii sot ». Vitea a suspinat, a privit inca o data la balconul plin de flori, a incalecat magarul si dus a fost.

La a sasea zi printesa a respirat usurata si a facut un tur in jurul cetatii, topaind printre excrementele magarului.

La a saptea zi fata s-a instalat confortabil la balcon si a inceput a visa frumos la un print pe cal alb sau negru.

La a opta zi i s-a facut dor de baietan.

La a noua zi a inceput sa viseze la Vitiusha ei drag pe magar, mergind si mergind, zi de vara pana-n seara.

La a zecea zi s-a apucat de impletit ciorapi pentru intoarcerea iubitului ei.

Peste multe multe zile la geam a batut un porumbel zdrentuit. In cioc ii aducea trandafirul albastru, iar la picior avea legat un ravas : « Draga printesa, iti trimit floarea pe care ai dorit-o atit de mult. Cind am coborit triumfator si obosit de pe muntele Y, am intilnit in cimp o fetiscana simpatica care mi-a cucerit inima cu un zimbet sincer si insorit. Ea nu are cetate, dar are o coliba in care e cald si miroase a scortisoara. Are o vaca care da mult lapte si care se impaca foarte bine cu magarul meu. Iti urez multa fericire in viata si sper intr-o zi sa intilnesti printul mult asteptat. Kind regards, Victor”

Lacrimi amare au inceput sa curga pe obrazul minunatei noastre. Cu sufletul greu printesa s-a balansat peste balcon si a dat sa sara, dar in ultima clipa a observat ca gradinita ei era toata rosie. Semintele pe care le sadise baietanul incoltisera intre timp si acum printesa avea o gradinita cu patlagele de cea mai mare frumusetea.

Si a trait ea asa mai mult sau mai putin fericita, mincind patlagele proaspete in fiece zi, pina la adinci batrinete.

Iar eu am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa.

Advertisements
This entry was posted in In my mind and tagged , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Poveste

 1. oly4ka says:

  awwwww 😀 tare faina povestea ta 🙂 cu subtext! :->

 2. leraprimavera says:

  ce ciripas de poveste! taman la tzank pentru nastroiul meu de azi. Printesele ar trebui sa stie ca la concurrence est rude cu fetele cu colibe si sa-si rationalizeze un pic demandurile, ca altfel nu se primeste nici print sa aiba (by default existent numai in povesti (!!!)) si nici baietasi simpli.

 3. Lupul says:

  Nu-s de acord cu morala fabulei 🙂

 4. Lupul says:

  Assoli se trasforma in asa o Gerda normala, cu care poti si sa traiesti 🙂

 5. Primavera says:

  …sau daca alege sa stea pe башня ei позолоченная apu sa stie ca tre sa se bucure ca maca Viteok se uita la dinsa. Femeile care nu-si minjesc minutele mamucutei si tatucutei in ziua de azi… culeg balauri. Oi, stai oleaca, asta кажецца si mai demult era valabil 🙂

  • Lupul says:

   discutabil…
   mie imi pare ca cei mai mari balauri is culesi de fetele care-s gata de scenariul я и лошадь я и бык, я и баба и мужик 🙂

 6. este o imagine tare populara pe internet
  care s-ar potrivit cu povestea asta 🙂

 7. alex says:

  adevărat:) de multe ori așa și se întâmplă:) mi-a plăcut:)

 8. alex says:

  apropo povestea seamănă cu filmul: Stardust!

 9. alex g says:

  m-a dat gata.
  tare frumoasă poveste.
  mi-a plăcut. de-asta spun eu: ia acum, că pe urmă o să regreţi oricum

 10. Pingback: Lupul Roșu și Scufița Sură » Blog Archive » Prințesa și broscoiul Roma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s