Ferestre

Seara. La statia de autobus doar citeva persoane. Niste baieti cauta sa lege vorba cu 2 fete ce stau zgribulite pe scaun. Incercarile nu dau succes asa ca continua sa inventeze bancuri si dialoguri pe potriva. Ma sprijin de marginea de sticla. Umbra inmarmureste sub felinar in asteptare.

Minute trec. Ochii se plimba undeva in depatare apoi revin inapoi si se apuca de examinarea casei de pe partea opusa a strazii. Ochi luminosi clipesc rind pe rind : bucatarii, mobila, perdelute. La un etaj doar 2 ferestre aprinse. Ma intreb daca e acelasi apartament sau nu. In una din ferestre se vad raze albastrui si umbra unui barbat. Din cind in cind duce la gura o sticla. Pare absorbit in vizionarea tvului. Totul e clar.

Trec la cealalta fereastra. Dormitor. Lumina galbena stinsa de la o lampa de perete. Figura agitata a unei domnisoare. Nu-si poate gasi locul. Am impresia ca realizeaza un fel de sprint intre cele 4 colturi ale camerei. De ce casele oamenilor seamana uneori cu niste custi ferecate?

Autobusul meu tot nu vine. Se pare ca cei doi nu traiesc in acelasi apartament. Fata din geam s-a asezat. Capul coboara si mainile acopera miscarile convulsive. Parca o aud plingind. Barbatul priveste nestingherit televizorul. Tinerii de alaturi rid. Rid si fetele. Norocul e de partea baietilor asta seara.

De ce nu vine barbatul sa o consoleze ? Am privit prea multe filme. La sigur nu traiesc in acelasi apartament. Dar imaginatia mea ar vrea altfel. Barbatul se apleaca pe o parte si duce mina la o ureche. Vorbeste la telefon. Iar fata ? Surpriza ! E si ea cu mobilul la ureche. O fi vorbind intre ei ? In orice caz s-a oprit din plins si se plimba energic prin camera, facind cercuri, cercuri..

Autobusul meu nu mai vine. Tinerii au convins domnisoarele sa mearga la un bar din apropiere si au plecat cu hohote si veselie. Barbatul priveste in continuare tv-ul. Berea s-a terminat. Fata nu mai face cercuri prin camera. Sta trista si priveste in gol. La cum sunt asezati a-i zice ca se uita unul la altul. Dar defapt nu se vad. Este un perete intreg drept bariera.

Am renuntat sa astept autobusul. Ma intorc pe jos acasa. Merg pe strada si vad mereu cele 2 ferestre. As vrea ca intre ele sa se aprinda o a treia. Iar in ea sa apara 2 figuri imbratisate. Dar uit ca asta e doar in filme. In viata exista doar o strada pustie si 2 ferestre, in care atit de departe si atit de aproape traiesc 2 fiinte singuratice.

Advertisements
This entry was posted in In my mind and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ferestre

  1. oly4ka says:

    frumos … chiar zilele trecute ma gandeam la asta: de ce doi oameni singuri care se cauta unul pe celalat (poate nestiind asta) nu se pot gasi …

  2. moldoveanul says:

    nu e bine să tragi cu ochiul pe fereastra vecinului 😉

  3. leraprimavera says:

    Inessa poetessa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s