Facebook si varsta a treia

Ce nu poti afla in vestiarul salii de fitness ? Intre un dush si un coafat rapid ai parte de adevarate comedii romantice, istorii pline de aventuri si alte seriale. Astazi am auzit doua doamne in virsta (meaning mai mult de 60-70 de ani), moldovenii lear numi babute, dar cum sa ti se ridice limba sa numesti babuta o frantuzoaica perfect aranjata, imbracata cu stil si care la 70 de ani abia incepe a trai viata din plin ? Doamnele discutau cu ardoare un subiect care mi-a atras atentia de cum am auzit cuvintul magic : facebook.

Deci una o instruia pe cealalta cum sa seteze profilul pentru ca fotografiile in care e taggata sa le poata vedea doar ea. Respectiva era nemultumita deoarece dupa o petrecere recenta se trezise cu fotografii compromitatoare pe renumita retea sociala (din cite se pare abuzase putin cu beaujolais-ul). In continuare sub biciul criticii a nimerit o cunoscuta comuna ce a avut neobrazarea sa mentioneze gresit virsta pe profil, intinerind brusc cu 10 ani. Imi retineam deja cu greu zimbetul, cind o alta doamna a intrat in vestiar si auzind discutia a certato pe una din vorbarete ca nu i-a acceptat cererea de prietenie pe facebook. In acel moment a trebuit sa plec asa ca nam auzit continuarea, dar sincer am ramas profund impresionata : iata ea – revolutia sociala, nu tinerii si consumul in masa de iphone-uri, ipad-uri, twitter si multe alte gadgeturi inovatoare, ci oamenii de virsta a treia ce se supun si ei valului preluind noi deprinderi sociale.

Acum vrei nu vrei nepotul va trebui sa joace cu bunelul in ”ferma”, ca de nu se supara mosul si-l sterge din lista de prieteni sau il dezmosteneste in real life.

Advertisements
This entry was posted in La vie en rose, Past and Future. Bookmark the permalink.

16 Responses to Facebook si varsta a treia

 1. cernomaz says:

  fain scris 🙂 dar eu chiar nu îmi inchipui bunica stând pe facebook, deși deja am învățat-o pe mama să folosească odnoklassniki 🙂

 2. Vitalie says:

  Asta-mi aduce aminte de un video postat tot pe Facebook:
  http://www.facebook.com/video/video.php?v=386443877426

 3. OMG, i have zero friends :))

 4. victoriadiak says:

  mama a fost în weekend la mine şi eu am iniţiat-o în ale facebookului. precum şi i-am arătat blogurile mele preferate şi ea a fost încîntată. mă tem că o să întărzie la ore mama (e profesoară). o prietenă de-a ei are profil pe FB şi era mare jale că mama nu pricepe nimic. 🙂 dar nu a vrut să-i fac cont. deocamdată studiază. 🙂

 5. lupul says:

  Mama mea si-a făcut cont pe FB. Eu sunt disperată.

 6. victoriadiak says:

  da mama ta ştie că eşti lup?
  abia pe al meu blog i l-am arătat.
  pe al tău – data viitoare. dacă ai greşeli gramaticale, ai încurcat-o – mama e profă de română. 😛 amu le corectează pe ale mele.

 7. Viorica says:

  Si a mea mama recent si-a facut cont pe FB, peste vreo citiva ani isi va face si fecioru si vom fi toate 3 generatii pe facebook, sa-mi fi spus cineva asta cu 10 ani in urma nu asi fi crezut, mama nici nu stia ce-i asta calculator 🙂

 8. Diriginta mea are facebook….cand ne-a anuntat in clasa,asa ca printre altele, toti am ramas uimiti =D….Acum diriginta noastra iubita are toata clasa in lista de prieteni)))

 9. mblowblog says:

  Frumos. Mi-i greu sa-mi imaginez ce va fi peste inca 10 ani…
  Mi-a aparut o idee…poate lipsita de etica, dar imi permit , atata timp cat nici unul dintre voi nu are bunei pe FB. Cand se sting din viata, acesti oameni…cat mai traiesc pe facebook? Ori cand simt ca vine sfarsitul dau parola cuiva sa le schimbe statutul in: decedat aseara? Si ce fac prietenii il lichideaza din “Friends” ori il pastreaza, cu tot cu poze, statuturi, si comentarii….?

 10. Primavera says:

  eu is prietena cu tanti si cu tata pe FB. *straight face*
  Mama si sora zavisesk pe odnoklasnici.
  This is tragic :)))))))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s